skip to Main Content
+36 20 991 7272 revierik@gmail.com

Mire figyeljünk, ha teljes életet akarunk?

Valós emberi kapcsolatok hiánya

Egyre többet fogyasztunk, egyre inkább hajtjuk a pénzt, amitől biztonságot remélünk. A probléma az, hogy míg a társadalom folyamatosan változik, az emberi lélek ugyanazt akarja évezredek óta: szeretni, szeretve lenni, kapcsolódni. A minőségi emberi kapcsolatok hiánya késztet minket arra, hogy egyre inkább a pénz után fussunk, attól remélve biztonságot. Az igazság az, hogy valódi biztonságot, csak az őszinte emberi kapcsolatok, érzések adhatnak. Hiszen a lélek számára nem az a lényeg, hogy hol élsz, hanem hogy kikkel vagy.

Nem vagyunk tisztában a saját belső vágyainkkal

Sokszor a külvilág, a fogyasztói társadalom által kreált mesterséges vágyakat éljük meg úgy, mintha saját valódi vágyaink lennének. Eközben a valós belső vágyainkra nem figyelünk, elnyomjuk őket.

Egy üzletember keresett fel nemrég a problémájával. Elmondta, hogy mindent megteremtett önmaga és családja számára, és nem érti, hogy a barátnője miért akarja szüneteltetni mégis a kapcsolatukat. Felhívtam a figyelmét, hogy az élet bősége nem csupán anyagi vonalon értelmezhető, hanem a kapcsolatok, az érzelmi élet bőségét is jelenti. Igazából erre ő is vágyott. Javasoltam, hogy a vállalkozása mellett tudatosan építse kapcsolatát partnerével, barátaival is. A következő alkalommal már arról számolt be, hogy eldöntötte, megpróbálja visszahódítani a párját, több figyelmet szentelnek egymásnak, több időt töltenek együtt, és a munkatársaival heti egy alkalommal közös focizást is tervez.

Back To Top