skip to Main Content
+36 20 991 7272 revierik@gmail.com

Kapcsolati SOS

A mai világban mindent gyorsan akarunk, mindenhol, mindenkivel ott akarunk lenni, mert attól félünk, hogy lemaradunk valamiről. Hajtjuk magunkat, hajtjuk a pénzt, azt, hogy a Facebookon minél több barátunk vagy lájkunk legyen. A mennyiség és a számok lettek fontosak. Eközben pedig haldoklik a lelkünk, hiszen alig vannak, mély, valós, szeretetteljes kapcsolataink.

Az egymás iránti tisztelet kihalóban van. Az emberek sokszor csupán használják egymást, a főnökök nem tisztelik az alkalmazottaikat, csupán lecserélhető emberanyagnak tartják őket. Kapcsolatainkban, családunkban is sokszor azt nézzük, kit mire lehet „használni”. Önzésünkben kétségbe vonjuk más valós értékét, azt gondoljuk, a mi életünk a legfontosabb, mindenki más kevesebb nálunk. Ezzel tulajdonképpen elzárjuk magunkat mindenféle szeretettől, és az ego kreálta falakat felépítve a saját lelkünkkel való kapcsolatunk is megszakad. Gondoljunk A fösvény Harpagonjára, aki egyre mohóbb, egyre bizalmatlanabb lesz, és úgy dobja ki életéből az érzelmeket, mint ahogy egy iszákos ember poharakat söpör le a pultról egy részeg éjszakán. Harpagon végül teljesen elveszíti önmagát, és a világot már csak a saját illúzióin keresztül látja. Végérvényesen az anyagi világ fogságában ragad.

Pedig gyorsan változtathatunk ezen, ha hajlandóak vagyunk nyitottá válni és alapvető törvényszerűségeket megérteni:

Lehet, hogy a társadalom változik, de az ember alapvető igénye és szükséglete évezredek óta ugyanaz a vágy, hogy megbecsüljék, visszaigazolják, értékeljék és szeressék! Ha ezt Ön is tudja, akkor a következőkben leírt gyakorlatokkal javíthat kapcsolatain.

1. Írja le egy papírra, hogy az Ön körül lévő embereknek milyen pozitív tulajdonságaik vannak, próbálja a figyelmét erre helyezni a hibák helyett.
2. Kommunikálja is feléjük, amikor alkalma adódik, persze ne egyfolytában, mert az túlzásnak, ömlengésnek tűnhet.
3. Mindenkinek vannak hibái és rossz tulajdonságai, embernek születtünk, nem tökéletesnek. Még ha látja is ezeket a hibákat, ne emlegesse fel őket folyamatosan.
4. Lelke békéje érdekében – akár, ha az utcán megy, vagy csak otthon van, kívánjon minden embernek csupa jót, anyagi bőséget, gondoljon rájuk pozitívan!

Back To Top