skip to Main Content
+36 20 991 7272 revierik@gmail.com

Tanult tehetetlenség

Seligman amerikai pszichológus mutatott rá arra a tényre, hogy a siker, a jutalom az, ami motivál, nem pedig a büntetés.

Martin E. P. Seligman alkotta meg a tanult tehetetlenség elméletét az 1960-70-es években. Miközben klasszikus kondicionálással kapcsolatos kutatásokat folytatott, véletlenül jutott arra felfedezésre, hogy azok a kutyák, akik teljesen váratlanul elektromos sokkot kaptak, egy idő után már a következő szituációban nem akartak cselekedni, nem léptek. Míg azok a kutyák, akik nem kaptak elektromos sokkot, rögtön cselekedtek a következő helyzetben is.

Ezt a kísérletet a későbbiekben emberekkel is elvégezték, az kutyáknál alkalmazott elektromos impulzust kellemetlen zajra cserélték. Két csoport volt: az egyikben egy kapcsolótáblán ki lehetett iktatni a zörejt, a másikban nem. Akik nem tudták kikapcsolni a zajt, egy idő után felhagytak a próbálkozással. Hiába állította be a kísérletvezető a későbbiekben, hogy a második csoport is kikapcsolhatta a zajt, sokan még biztatásra sem próbálkoztak újra. Seligman megalkotta a tanult tehetetlenség fogalmát, ami azt jelenti, hogy a kontrollálhatatlanul és sorozatosan bekövetkező események hatására sem az ember, sem az állat nem lép ki a helyzetből, még akkor sem, ha erre módja nyílna. Kialakul a kudarcidentitás, amit a lenti ábra igen szemlétesen mutat.

Seligman tanult tehetetlenség
Forrás: https://medium.com/doransky/tanult-tehetetlens%C3%A9g-2409d1f74c1, 2016

További cikk a témában (angol nyelven):
https://www.linkedin.com/pulse/5-tips-how-help-overcome-learned-helplessness-workplace-erik-r%C3%A9vi/

Forrás:
A fenti írás részlet a következő dologozatból:
Révi E., (2019), A tanácsadás, mint segítő technika a mentálhigiénés szakember kezében, szakdolgozat, Budapesti Gazdasági Egyetem, Budapest, p.23-24

Egyéb források:
Seligman, M. E. (1972), Learned helplessness, Annual review of medicine, 23(1), p. 407-412.

Stressz és megküzdés – órai jegyzet (2018), Budapesti Gazdasági Egyetem, munkahelyi mentálhigiénés szakirány

Back To Top