skip to Main Content
+36 20 991 7272 revierik@gmail.com

A klinikai pszichológusi „leülésekhez” hasonlóan: egy békés, kényelmes, otthonos rendelőben a kliens találkozik a mentálhigiénés szakemberrel, általában heti vagy kétheti rendszerességgel. A találkozások általában 60 percesek. Az első néhány alkalom célja az ismeretszerzésen túl az is, hogy kölcsönös bizalom alakuljon ki a kliens és a segítő között valamint, hogy kiderüljenek a kliens valódi motivációi, céljai. Ez idő alatt kerül sor az együttműködés kereteinek tisztázására is.

A pszichoterápiától abban különbözik a mentálhigiénés kezelés, hogy ebben a folyamatban nem páciens–terapeuta kapcsolat van, hanem kliens–segítőItt nem tekintik betegnek, hanem valaki olyannak, aki valamiért elakadt a személyes fejlődésében. A segítő dolga, hogy a klienst átsegítse ezen, és segítsen visszatalálni a saját erőforrásaihoz.

A folyamat során megoldási tervek készülnek, majd a szakember segíti ezek kivitelezését is, nyomon követve a fejlődést. A változást készségfejlesztéssel, akár konkrét tanácsokkal, vagy segítő beszélgetésekkel támogatja.

Rólam mondták

„Erik nagyon sokat segített nekem. Olyan problémákat tártunk fel és oldottunk meg,  amelyek - a tanácsadás nélkül - még mindig megnehezítenék az életem. Az találkozások után lépésről lépésre láttam rá magamra és a lehetőségeimre is. Végre én irányítom az életem. Köszönöm!”

Krisztina (42)
Back To Top